2014. február 18., kedd

Új őrület...





Legalábbis számomra új... :) Már régóta nagyon tetszettek ezek a tipusú üveglencsés ékszerek, tetszett hogy bármilyen képet belerakhatunk, és ékszerként viselhetjük. Nemrég be is szereztem egy két alkatrészt, és nekiláttam. Mondanom sem kell, hogy nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre gondoltam....Kiválasztottam a nekem tetsző képet, saját Párizsos fotómat, vagy egy bármilyet, aztán  méretre vágtam, próbálgattam mindenféle effekteket, szóval elszórakoztam velük jó pár órát. Közben egészen belejöttem a photoshop alapokba is :) Szerencsére olvastam máshol, hogy célszerű többször is kinyomtatni egy képet, mert előfordul, hogy nem sikerül elsőre az ékszer...hát igen, ez tényleg így van.. :) Elég sokat szétszedtem, mire egyre azt tudtam mondani, hogy tökéletes...A bubik állandó zavaró tényezők, de egy idő után sikerült kikergetnem őket...ahol meg nem, azt szétszedtem, és kezdtem előlről..Nekem még az is okozott egy pici gondot, mikor beragasztottam az egészet a medálalapba, mert eleinte túl sok ragasztót vittem fel, így kifolyt a lencse mellett...és bár a ragasztó átlátszóra szárad, de ha már nem egyenletesen jön ki a lencse mellett, akkor nem lesz szép...úgyhogy szétszed-újracsinál... A sokadik után már kb éreztem, hogy mennyi az annyi ragasztó, úgyhogy elkészült egy pár ékszer. :)









3 megjegyzés:

Illésné Klementisz Angéla írta...

Ügyes vagy, én gyorsan elvesztettem a kedvemet az üveglencsés ékszerek készítése miatt pontosan azért, amit te is írtál: azok a fránya bubik :)
Szóval nem is olyan egyszerű ez az egyszerűnek tűnő ékszer sem, igez? :) többszöri próbálkozás után elkeseredésemben gyorsan el is ajándékoztam a kellékeket :S
Szóval gratula neked, ügyes vagy :)

Dapple írta...

Köszi, igen, tényleg nem olyan egyszerűek, mint ahogy kinéznek :) Biztos a ragasztó tipusán is múlik, meg nem szabad felrázni sem, mert akkor is sok bubi keletkezik...nameg jó sok türelem kell hozzá. De amikor végre sikerült az első, olyan boldog voltam! :)

Még nincs kiforrt módszerem, volt hogy egyáltalán nem volt egy darab bubi sem, amit meg utána csináltam, szét kellett szednem, pedig már azt hittem, megvan a tökéletes technika :)

Szóval sok türelem, és sok kinyomtatott kép a titka :)

Zsófi írta...

Nagyon szépek lettek, szerintem folytasd bátran!

Beadapple collection

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...